fbpx

Veelgestelde Vragen

Wat voor kleding trek ik aan?
Qua kleding is het advies om geen felle kleuren aan te doen en drukke prints te voorkomen. Pasteltinten, zachte kleuren en aardetonen doen het vaak wel heel goed op foto’s. Ga je met een grote groep op de foto? Zorg dat dat de kleuren een beetje op elkaar afgestemd zijn voor een mooi en rustig geheel.

Ik weet niet hoe ik op de foto moet staan/ ik kan echt niet poseren.
Dit is voor veel mensen een lastig punt. Maar hé, gelukkig ben ik er ook en heb ik hier al veel ervaring mee. Ik geef jullie aanwijzingen zodat je precies weet hoe je moet staan. Maar kijk zelf vooral ook even rond op internet, met als tip Pinterest.com. Op die manier kan je zelf ook een beeld vormen wat je wel of niet leuk vind. Tijdens de fotoshoot kunnen we jouw ideeën bespreken en uitvoeren. Verder probeer ik ook spontane momenten te pakken, want deze zijn vaak het mooist.

Wat doen we als de weersverwachting slecht is?
Bij regen en harde wind dan mag de fotoshoot kosteloos verplaatst worden. Dit gebeurd in overleg met mij. Is het weer bewolkt? Dan kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Bewolking zorgt namelijk voor een mooi egaal licht en is eigenlijk geen reden om de fotoshoot te verzetten. Tenzij je specifiek bijv. een zonsondergangsshoot hebt geboekt. Daarbij zijn we natuurlijk wél afhankelijk van zonlicht.

Wat bedoel je precies met ‘foto’s bewerken’?
Ik fotografeer in RAW, dit zijn grote bestanden met veel informatie in de foto. Als je geen professioneel fotobewerkingprogramma hebt, kan je niks met RAW-bestanden. Dit wordt niet ondersteund op website, social media etc. Grote kans dus dat jij er niks mee kan. Ik moet ze dus sowieso omzetten naar JPG. En wanneer ik dat doe, geef ik de foto’s, één voor één ook een nabewerking. Bij het bewerken check ik de belichting, de kleurtemperatuur, contrast, etc. Pukkeltjes en blauwe plekken probeer ik zoveel mogelijk weg te werken, maar ook storende elementen op de achtergrond haal ik weg. Soms is het nodig om van meerdere foto’s één topfoto te maken. Zoals je kan begrijpen zit hier dus erg veel tijd in.

Waarom geef je geen onbewerkte foto’s weg?
Eigenlijk is het heel simpel: dan is de foto nog niet af. Als je bij mij een fotoshoot boekt, dan ontvangt je het beste eindresultaat. Een onbewerkte foto is pas de helft van het eindresultaat, want ik ga deze immers nog bewerken. Het bewerkingsproces is een heel groot deel van mijn eindproduct. In de bewerking geef ik de foto mijn eigen stijl waar klanten mij voor boeken. Het werk is simpelweg nog niet compleet. 

Hoe werkt dat met WeTransfer?
Je krijgt een mailtje van WeTransfer met een linkje. Klik hierop en dan kun je de bestanden opslaan. Het is aan te raden om dit op je computer of laptop te doen, de meeste mobiele telefoons zijn hiervoor niet geschikt. De bestanden zijn namelijk erg groot. Je kunt deze link onbeperkt naar iedereen doorsturen, maar let op dat je de bestanden binnen een  maand nadat ik ze heb verstuurd, downloadt. Daarna is de link niet meer actief. Tip: maak direct een backup van deze foto’s!

Hoe lang bewaar je de foto’s van mijn fotoshoot?
Nadat jij de foto’s hebt ontvangen zet ik de foto’s op een harde schijf. In principe blijven ze daar altijd op staan. Zo heb jij via mij altijd een backup van jouw foto’s. Mocht je ze ooit kwijtraken -wat helaas nog wel eens gebeurd- dat kun je ze via mij altijd weer opvragen.

Waar kan ik je telefoonnummer vinden?
Niet op mijn site :-). Dit is bewust gedaan, want mijn telefoon staat bijna altijd op stil. Tijdens het werk kan ik niet gestoord worden en daarom heeft het de voorkeur om mij via het contactformulier te benaderen. Stel me jouw vraag en dan krijg je zo snel als mogelijk antwoord. Wil je deze via whatsapp? Geef me dan je telefoonnummer door. En wil je liever even bellen? Dan maken we even een afspraak. 

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?
Stuur me dan je vraag toe via het contactformulier en ik geef je zo snel als mogelijk een antwoord.

Op alle opdrachten die ik aanneem zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.