fbpx

Veelgestelde Vragen

Wat voor kleding trek ik aan?
Ik geef altijd het advies om geen felle kleuren aan te trekken. Want felle kleuren reflecteren op je huid en knallen uit de foto. Daarnaast zijn felle kleuren vaak lastig in de nabewerking. Ook raad ik aan om geen grote prints op je shirt of trui te hebben. Dit leidt af en geeft een druk beeld. Maar wat trek je dan wel aan? Pasteltinten, zachte kleuren en aardetonen doen het juist wel goed op de foto. Deze kleuren houden je foto’s fris en rustig en daarnaast vloeken ze zelden met de omgeving. De laatste tip is om iets aan te trekken waarin jij je comfortabel voelt. Ga je met een grote groep op de foto? Zorg dat dat de kleuren een beetje op elkaar afgestemd zijn voor een mooi en rustig geheel.

Ik weet niet hoe ik op de foto moet staan/ ik kan echt niet poseren.
Dit is voor veel mensen een lastig punt. Maar hé, gelukkig ben ik er ook en heb ik hier al veel ervaring mee. Ik geef jullie aanwijzingen zodat je precies weet hoe je moet staan. Maar kijk zelf vooral ook even rond op internet, met als tip Pinterest.com. Op die manier kan je zelf ook een beeld vormen wat je wel of niet leuk vind. Tijdens de fotoshoot kunnen we jouw ideeën bespreken en uitvoeren. Verder probeer ik ook spontane momenten te pakken, want deze zijn vaak het mooist.

Wat doen we als de weersverwachting slecht is?
Bij regen en harde wind dan mag de fotoshoot kosteloos verplaatst worden. Dit gebeurd in overleg met mij. Is het weer bewolkt? Dan kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Bewolking zorgt namelijk voor een mooi egaal licht en is eigenlijk geen reden om de fotoshoot te verzetten. Tenzij je specifiek bijv. een zonsondergangsshoot hebt geboekt. Daarbij zijn we natuurlijk wél afhankelijk van zonlicht.

Wat bedoel je precies met ‘foto’s bewerken’?
Ik fotografeer in RAW, dit zijn grote bestanden met veel informatie in de foto. Als je geen professioneel fotobewerkingprogramma hebt, kan je niks met RAW-bestanden. Dit wordt niet ondersteund op website, social media etc. Grote kans dus dat jij er niks mee kan. Ik moet ze dus sowieso omzetten naar JPG. En wanneer ik dat doe, geef ik de foto’s, één voor één ook een nabewerking. Bij het bewerken check ik de belichting, de kleurtemperatuur, contrast, etc. Pukkeltjes en blauwe plekken probeer ik zoveel mogelijk weg te werken, maar ook storende elementen op de achtergrond haal ik weg. Soms is het nodig om van meerdere foto’s één topfoto te maken. Zoals je kan begrijpen zit hier dus erg veel tijd in.

Waarom geef je geen onbewerkte foto’s weg?
Eigenlijk is het heel simpel: dan is de foto nog niet af. Als je bij mij een fotoshoot boekt, dan ontvangt je het beste eindresultaat. Een onbewerkte foto is pas de helft van het eindresultaat, want ik ga deze immers nog bewerken. Het bewerkingsproces is een heel groot deel van mijn eindproduct. In de bewerking geef ik de foto mijn eigen stijl waar klanten mij voor boeken. Het werk is simpelweg nog niet compleet. 

Hoe werkt dat met WeTransfer?
Je krijgt een mailtje van WeTransfer met een linkje. Klik hierop en dan kun je de bestanden opslaan. Het is aan te raden om dit op je computer of laptop te doen, de meeste mobiele telefoons zijn hiervoor niet geschikt. De bestanden zijn namelijk erg groot. Je kunt deze link onbeperkt naar iedereen doorsturen, maar let op dat je de bestanden binnen een  maand nadat ik ze heb verstuurd, downloadt. Daarna is de link niet meer actief. Tip: maak direct een backup van deze foto’s!

Hoe lang bewaar je de foto’s van mijn fotoshoot?
Nadat jij de foto’s hebt ontvangen zet ik de foto’s op een harde schijf. In principe blijven ze daar altijd op staan. Zo heb jij via mij altijd een backup van jouw foto’s. Mocht je ze ooit kwijtraken -wat helaas nog wel eens gebeurd- dat kun je ze via mij altijd weer opvragen.

Ik wil graag een foto afgedrukt en/of aan de wand, kan jij dit voor mij regelen?
Jazeker! Ik werk samen met een professioneel printlab én drukkerij, waardoor jij altijd de beste kwaliteit in huis hebt hangen. Natuurlijk heb jij geen omkijken naar het bestellen en alles eromheen, ik neem het je graag uit handen. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Waar kan ik je telefoonnummer vinden?
Niet op mijn site :-). Ik hang liever niet met alle callcenters van Nederland aan de lijn, dus dit is een bewuste keuze. Daarnaast heb ik niet de mogelijkheid om te bellen tijdens de uren dat ik werk in loondienst. Toch even bellen of whatsappen? Stuur me een berichtje via het contactformulier (of een pb’tje via social media) en dan regelen we dat even!

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?
Stuur me dan je vraag toe via het contactformulier en ik geef je zo snel als mogelijk een antwoord.

Op alle opdrachten die ik aanneem zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Lydia Hiemstra
Lydia Hiemstra
2021-06-25
Een superfijne fotograaf die met veel rust en geduld te werk gaat. Ze is zelf een hele gezellige meid, dus je voelt je al snel op je gemak. De fotoshoot verliep heel natuurlijk en relaxt en het waren prachtige resultaten! Heel tevreden en ik zou zo weer een fotoshoot boeken!
Rianne De Bruin
Rianne De Bruin
2021-06-23
Goede en leuke fotograaf die je op je gemak laat voelen en haar tijd neemt. Ze doet ook van alles van familieshoot tot dieren. Ook als je en moeilijk paard hebt, zoals die van mij. Ze werkt professioneel en zorgt voor een prachtig resultaat die ook nog eens snel afgeleverd wordt! Ik ben ontzettend blij met de foto's. Zeker een aanrader!
Fem de Klein
Fem de Klein
2021-06-22
De stalshoot was fantastisch! Maria-Maaike had ook enorm veel geduld met de shoot en heeft super gave fotos gemaakt! De fotos waren enorm snel binnen en er zijn geen problemen geweest! Dikke aanrader dus!🤩
Theo Bosma
Theo Bosma
2021-06-22
Super leuke shoot gehad. Spontane meid die durft te zeggen wat haar het beste lijkt om een mooie foto te kunnen maken. Zeker aanrader, van familie shoot tot dierenfotografie.
niels bosgraaf
niels bosgraaf
2021-06-22
tanja van Eijden
tanja van Eijden
2021-06-22
Een hele leuke en goede fotograaf. Werkt professioneel en stelt je op je gemak. Neemt de tijd voor je en je krijgt snel de foto’s met een gegarandeerd mooi resultaat. Zeker een aanrader!