fbpx

Informatie Paardenshoot

Vooraf aan de fotoshoot

Ben jij erover uit en wil je graag een fotoreportage boeken? Superleuk! Natuurlijk wil je dat deze foto’s prachtig worden en ik zal je vertellen wat je eigen invloed hierop is. Lees dit goed door, want je kunt echt op de foto’s terug zien als er veel werk is besteed aan het voorbereiden van het paard.

De locatie

Bedenk vooraf de locatie waar jij de foto’s wil maken. Een geschikte locatie is bijvoorbeeld het bos, een zandverstuiving, het stand of een bloemenveld. Hou in gedachten dat hoe mooier de locatie is, hoe mooier de foto’s zullen worden. Voor blackfoto’s is een ruime ingang van een stal of schuur nodig.

Toiletteren

Voorafgaand aan de fotoshoot is het toiletteren van je paard erg belangrijk. Je ziet het echt terug op de foto’s als hier veel aandacht aan is besteed! Probeer je paard een dag van te voren te wassen, zodat je paard droog is op de dag van de reportage. Hoe je de manen wilt presenteren is jouw eigen keuze. Knotten, invlechten of los; alles kan.

Naast je paard kom jijzelf natuurlijk ook op de foto. Probeer je kleding af te stemmen op de kleuren die je gebruikt op je paard, zoals bijv. je dekje. Combineer hierbij niet meer dan 2-3 kleuren voor een rustig beeld. Vermijd het dragen van drukke prints op je kleding. Tijdens de shoot is het mogelijk om een keer van set te wisselen.

Boek jouw shoot

Zodra we het samen eens zijn over de datum en locatie, stuur ik een bevestiging. Als je deze accepteert staat de reportage vast. Natuurlijk kan het voorkomen dat er slecht weer wordt voorspeld. Hieronder valt bijv. regen of harde wind. Als dit het geval is kan de reportage kosteloos verplaatst worden en zoeken we een nieuwe datum. Is het bewolkt? Dan kan de reportage wel doorgaan. Wolken zorgen namelijk voor een mooie egaal licht.

Bij het boeken van een fotoshoot ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Lees deze daarom zorgvuldig door.


Op de dag van de fotoshoot

En dan is het zover, jullie gaan fotoshooten. Superleuk! Zorg dat jij en je paard klaar staan wanneer ik aankom bij de locatie. De shoot houden we lekker ontspannen en we lopen naar een aantal mooie plekken op de locatie om foto’s te maken. Ik waardeer het ontzettend als je een extra persoon regelt die kan helpen tijdens de reportage. Dit is voornamelijk van belang bij het aandacht trekken van het paard.

Wat neem je mee?
– Je paard en jezelf 😉
– Een extra persoon om aandacht te trekken
– Spullen om de aandacht te trekken van het paard (hinnikjes, paraplu, plastic zakjes)
– Borstel en/of handoek voor eventuele viezigheid

Beloningen met voer probeer ik altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Sommige paarden raken hierdoor hun focus kwijt en gaan alleen nog maar op zoek naar eten, wat ten nadele is van de foto’s.

Kan je paard niet zo goed stil staan? Probeer dit van te voren ook te oefenen. Een paard mag natuurlijk alert zijn, maar voor een ontspannend beeld en vlotte fotoshoot is het handig als je paard enigzinds stil kan staan. Uiteraad blijven het dieren en nemen we wél altijd genoeg de tijd.


Na de fotoshoot

Het moment is aangebroken dat je moet wachten op de foto’s. Ik begrijp heel goed dat je ze heel graag wilt zien, dus ik maak vast één foto voor je klaar, zorgvuldig nabewerkt. Deze stuur ik op met de factuur én een online galerij waaruit jij je foto’s uit mag zoeken. Zodra ik de nummers van de gekozen foto’s heb ontvangen – én de betaling van de factuur- ga ik aan de slag met de nabewerking. De foto’s zullen dan binnen twee weken naar jou verzonden worden. Wil je meer foto’s dan het pakket wat je hebt gekocht? Er kunnen altijd foto’s bij besteld worden.

Auteursrecht

De foto’s ontvang je altijd digitaal op hoge resolutie (HR) zonder logo. Deze foto’s zijn geschikt voor afdrukken, wanddecoratie, fotoboeken etc. Deze foto’s zijn niet voor online gebruik. Het is niet toegestaan foto’s zonder logo/naamsvermelding op social media te plaatsen. Daarvoor krijg je de foto’s ook op digitaal webformaat met logo. Dezen mogen wel online gebruikt worden.

Foto’s afdrukken of aan de wand

Zo blij met een foto dat je deze aan de wand wil laten afdrukken en vind je het lastig om te kiezen welke materiaal of formaat? Na de shoot krijg je van mij een brochure met informatie over diverse soorten wanddecoratie en kan je eenvoudig via mij bestellen. Zo heb jij er geen werk van én ben je verzekerd van een goede kwaliteit foto bij jou aan de muur! Brochure even niet bij de hand? Bekijk hier de informatie online.